Nepodceňujte péči o vaše vybavení

Všem lyžařům a snowboardistům, i těm „svátečním“ bychom chtěli doporučit, nechat si vybavení ošetřit alespoň  1x za rok, nejlépe před začátkem nové sezóny. Po zkušenostech s materiálem, který se k nám do servisu zatím dostal, je potřeba věnovat pár řádků tomuto tématu 🙂

Lyže si na sjezdovku berete, aby jste se pěkně svezli dolů. Takového efektu nelze dosáhnout, když skluznice lyže nemá požadované vlastnosti. To si pak po zdolání první sjezdovky můžete říct „jak tomu někdo může říkat zábava!“

Zanedbané vybavení, nejen že vás nepotěší, ale zvyšuje se i nebezpečí úrazu. Lyže co parkovaly celé léto na půdě, nebo ve sklepě a hlavně tam přistály po poslední lyžovačce řádně obalené zbytky sněhu, budou mít jistě krásně narezavělé hrany a přinejlepším jen krásně bílou skluznici. Ani jeden z těchto tunningů nepřispěje k dosažení očekávaných jízdních vlastností.

To rezavé po krajích lyže za vámi namaluje krásné čárky, ale po několik metrech to přestane, ale přesto to bude stále drhnout a hrany už dávno nemají  úhel, který by vás podržel na tvrdším podkladu. Vysušená a poškozená skluznice celkem jede na zmrzlém sněhu, ale když náhle vjedete do čerstvě napadaného, lyže začne značně zpomalovat, a to není to, co očekáváte.

Tím se dostáváme ke konci, takže se nebojte, zkuste kontaktovat váš servis a vybavení dopřejte alespoň základní ošetření. Přebroušení hran, skluznice a navoskování vyjde na pár kaček a vaše vybavení získá vlastnosti, které očekáváte a lyžování si tak můžete užít jak se patří.